Veinikursus – (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine
 (2’le osalejale)

75.00

Veini valmistamise oskus on kasulik mitmes mõttes: aitab väärindada ja säilitada kõike seda kasulikku mida pakub puuviljade ja marjade mitmekülgne sisu; samuti varustab meid tootega mille mõõdukas alkoholisisaldus  ja mahlane maitsetekstuur on sobilik väga paljude roogade kõrvale – ole vaid hea meister, tee valmis ja sobita see õige roa juurde. Nii suurt ja laia maitsete mitmekülgsust suudab pakkuda vaid vein.

Eestis valmistatakse väga erinevaid värskelt pressitud mahlast kääritatud jooke: viinamarjaveini, puuvilja- ja marjaveini ning siidreid. Tootja võib mahla kääritamise teha täiesti looduslikul ja loomulikul moel või jooki manipuleerida kõikvõimalike lisanditega. Hea lõhnade ja maitsete tundja tajub ära nii mahlale liigselt lisatud vee, kui võimalikud maitseained. Milline peab olema hea eesti veini lõhn ja maitse? Kust läheb hea maitse piir? Kas kvaliteedihüpe mida kõik ootame, on saabumas või siiski mitte?
Degustatsioonil on veinid ja siidrid toorme päritolu järgi jagatud omaette kategooriatesse ja hindamine toimub nende gruppide kaupa, kokkuvõttena koostatakse ühine punktitabel.
Tule ja anna oma hinnang eesti ametlikele ja katsejärgus jookidele!
Võrdlev degustatsioon.
Kestab 2,5 tundi
Hind ühele – 45€
Hind kahele – 75€
Kestab 2,5 tundi

KURSUS TOIMUB: Tartu
Kinkekaart kehtib 18 kuud.