Veinikursus PÕNEV VEINIDE MAAILM 2-11. osa (1-le osalejale)

45.00

Valikuliselt  2 kuni /või 8 osa vahel.
Jätkukursus pöörab tähelepanu kõige tähtsamatele veinipiirkondadele ja selgitab, miks nendest veinidest on saanud globaalsed kuulsused

Kategooriad: ,

PÕNEV VEINIDE MAAILM 2-8.osa

Põnev veinide maailm 2 osa BORDEAUX
Esimene jätkukursus pöörab tähelepanu Prantsusmaa kõige tähtsamale veinipiirkonnale ja selgitab, miks Bordeaux veinidest on saanud globaalsed kuulsused. Koolituse jooksul räägime täpsemalt sealsetest veinistiilidest, tootmise tehnoloogilistest omapäradest ja detailidest mis mõjutavad veini saamist. Veel teeme lihtsalt selgeks selle piirkonna keerulisena näiva kvaliteediklassifikatsiooni.
Lisaks võtame teemaks kliima, millest saab alguse veini aastakäikude erinevus, sest head ja halvad aastad mõjutavad hiljem veini käekäiku ja vanust.

Põnev veinide maailm 3 osa ITAALIA tähtsamad veinipiirkonnad

Itaalia on veinide iseloomu mõttes kõikide võimaluste maa, itaallased on maailmale andnud omapärased veinivalmistamise tehnoloogiad nagu viinamarjade kuivatamine või vahapitseri alla suletuna käärivad dessertveinid. Riigi veinipiirkonnad erinevad oluliselt üksteisest ja toodavad nii mitmekesise iseloomuga veine, et nende tundmaõppimiseks kulub isegi kogenud veinisõbral aastaid. Itaalias on endale tähelepanu tõmmanud palju kuulsaid tootjaid ja samas on rahvusvaheliselt hinnatud veinide kõrval olemas väiketegijaid, kelle ainsaks kvaliteedikriteeriumiks on puhas, hea maitse. 
Koolitusel räägime tähtsamate piirkondade viinamarjasortidest ja tehnoloogilistest omapäradest.

Põnev veinide maailm 4 osa HISPAANIA veinide minevik, olevik ja tulevik
Hispaania jaguneb klimaatiliselt ja kultuuriliselt mitmeks tsooniks, nii ka veinitootmine. Andaluusia heres-tüüpi veinid, Rioja punased ja Kataloonia cavad on juba mõnada aega nautinud rahvusvahelist kuulsust; suhteliselt uuteks kvaliteedi liidriteks on Priorat, Montsant, Navarra, Baskimaa. Hispaania vanemas ajaloos on olnud veinikeelu perioode ja uuemal ajal veinibuume, mis on vorminud tootmisregioonide omapärasid.
Koolitusel tutvume huvitavate veinipiirkondade, viinamarjasortide ja tootmise eriliste detailidega.


Põnev veinide maailm 5 osa SAKSAMAA, kas ainult Riesling?
Saksamaa veinipiirkonnad riigi lõunaosas pakuvad mitmekülgse maastiku ja mikrokliima poolest laiu võimalusi väga erinevate veinide tootmiseks; kvaliteedi skaala algab suurtööstuse lihtsatest veinidest ja tipneb esmaklassilistest istandustest pärit veinidega. Riesling on riigi vanim, sajandeid vana, lausa kultuslik viinamarjasort, aga tänu pikaajalisele aretustööle on tootjate käes tegelikult palju omapäraseid sorte; neist mõnega tutvume koolitusel. Lisaks räägime kahest, paralleelselt toimivast kvaliteedisüsteemist.

Põnev veinide maailm 6 osa Prantsusmaa BURGUNDIA ja LOIRE kuningate veinid
Loire jõe kaldaservadesse ehitatud ülikute lossid mõjuvad maagiliste monumentidena; vähem pannakse tähele seda, kuidas läbi riigi Burgundia servani keerav veetee oli keskajal kohalike maaomanike ühendajaks: üksteisega kauplemine ja seltskondlik võõrustamine tõi kaasa eluterve konkurentsi, ka veini kvaliteedi mõistes. Loire valged veinid ja Burgundia punased kujundati aja jooksul nii maitsvateks, et etteheiteid teha oli raske. 
Tänapäev on pisut teistsugune. Täpselt milline, vaatame koolitusel.

Põnev veinide maailm 7 osa KREEKA, HORVAATIA, SLOVEENIA, POOLA
Kreeka, kui Euroopa veiniajaloo alguspunkt ja pisut põhjapoolne Dalmaatsia rannik on veinitootmise piirkondadena jäänud välja ekspordile suunatud põhitegevusest; tänulikud turistid tarbivad toidukohtades neist veinidest enamiku ära, sest kohalikud, ajaloolised viinamarjasordid pakuvad huvitavaid maitseid. Koolitusel tutvume veinipiirkondade ja viinamarjasortidega.
Poola on veinikaardil uus riik. Istandusi ja kasutatavaid viinamarjasorte on veel vähe, see-eest kui veinid tehakse, siis hästi. Koolitusel tutvume parimate väiketootjatega.

Põnev veinide maailm 8 osa AUSTRAALIA, LÕUNA-AAFRIKA, UUS-MEREMAA
Euroopast pärit viinamarjasordid on uutel kontinentidel saanud teistsugused maitsevariatsioonid; teistsugune mullastik, mikrokliima ja töövõtted mõjutavad sordi maitset kõige enam.
Koolitusel võrdleme kolme veiniriiki ja leiame veinide sarnasused ja erisused. 
Võrdlev degustatsioon.
Kestab 2,5 tundi

Hind ühele – 45€
Hind kahele – 75€

KURSUS TOIMUB: Tallinn, Tartu

Kinkekaart kehtib 18 kuud.