19.90€
Tootja: Hoffranzeni veinimaja
Piirkond: Mosel, Saksamaa
Viinamarjasort: Riesling
Tootmine: Väikene veinitootja, kes kasvatab oma Rieslingu veinimarjad Moseli jõe kiltkivistel nõlvadel. Veinipere on ühena vähestest, kes on jäänud piirkonna ajalooliste veinivalmistamise traditsioonide juurde. Nende filosoofia on istanduse keskne: kivised, järsunõlvalised aialapid, mis annavad väga väikese, kuid see-eest väga kontsentreeritud maitsega marju on jäetud nn. Grand Cru veinide valmistamiseks. Pisut saagikamad aiad annavad õhema struktuuriga, väga mahlased veinid, mis hiljem keldris pikalt laagerduma ei pea. Toidutööstuse abistavaid kemikaale ei kasutata, isegi mitte kultuurpärme. Tootja kasutab ära looduslikud pärmid, mis jõuavad veinikotta koos marjadega. Kuna istanduse eest kantakse palju hoolt, ei teki nende majas ka teist, levinud probleemi, kus kehvematel kasvuaastatel, niiske suvega saadakse liigsete hapetega marjad ja veinikojas tuleb kasutada happeid vähendavaid abiaineid. Hoffranzeni veinid on ka neist lisanditest puhtad.
Kobarate korje toimub käsitsi, etappide kaupa, vastavalt marjade parimale küpsusastmele. Peale ärakorjamist pressitakse veinikojas mahl, mis jääb käärima keldrisse, suurtesse tammevaatidesse, eelselitust tegemata või suhkrut lisamata. Kuna aiast kaasatulnud looduslike pärmide iseloom ja käitumine on erinev, saadakse veebruari lõpuks väga eriilmelised veinid. Näiteks osad pärmid lõpetavad töö varem kuna ei talu kõrget alkoholi ja veinisse allesjäävad puuviljasuhkrud muudavad veini magusaks. Viinamarjasort Riesling on kergelt aromaatne, see sordiomadus muudab ka kuivad veinid väga nautimisväärseks.
Maitseomadused:
Mahlane, mineraalne. Poolkuiv, mõnele magus, kuid kerge happesusega valge vein. Kuldkollane värvus. Maitses ja aroomis leidub troopilisi vilju nagu ananassi, küpseid õunu, pirne, mett.
Sobivus toiduga: sealiha toidud, vürtsised Aasia toidud, koorikloomad, kodulinnud, nii pehmed kui tugevad erineva vanuseastmega juustud
Laost otsas
Kaal | 1.4 kg |
---|